AR DIEVAS HOMOFOBAS? Ir kiti klausimai apie homoseksualumą, Bibliją bei potraukį tos pačios lyties asmenims

Sam Allberry

5,90 €
Nėra mokesčio

PARDUOTA DAUGIAU KAIP 200 TŪKST. EGZEMPLIORIŲ!

Skaityti ištrauką

Kiekis

164
Autorius:
Sam Allberry
Leidykla:
VšĮ Reformatų literatūros centras
Išleidimo metai:
2023
Puslapių skaičius:
103
Formatas:
11x18 cm
Viršelis:
Minkštas
Svoris:
0,100
 

Saugus atsiskaitymas su Paysera

 

Greitas pristatymas į paštomatus

 

Užsakymai ir konsultacija telefonu

Krikščionys, Bažnyčia ir Biblija, atrodo, atsilieka nuo šiuolaikinio požiūrio į homoseksualumą. Ar Biblija draudžia homoseksualų santuokas? Kaip galime nepritarti žmonėms, kurie myli ir išreiškia tai, kokie jie yra sukurti? Ar Dievas iš tiesų yra homofobas?

Ši nedidukė, lengvai skaitoma knygelė siūlo pozityvų požiūrį ir atveria išlaisvinantį kelią pirmyn. Joje suprantamai ir paprastai paaiškinama, kaip remiantis Biblija tvirtai argumentuoti savo požiūrį į santuoką, lytiškumą ir potraukį tos pačios lyties asmenims.

AUTORIUS

Sam Allberry (Semas Olberis) yra pastorius, apologetas ir knygų „Kodėl Dievui rūpi, su kuo aš miegu?“(Why Does God Care Who I Sleep With?), „Kodėl verta prasidėti su bažnyčia?“ (Why Bother With Church?) autorius.




APIE KNYGĄ

2023 m. balandį pasaulio krikščionijoje įvyko istorinės reikšmės skilimas: daugiau nei trys ketvirtadaliai anglikonų nutraukė bendrystę su Kenterberio arkivyskupu. Daugiau kaip tūkstantis vyskupų ir bažnyčios vadovų, daugiausia iš Pietų šalių, atmetė naujai įvestą mokymą apie santuoką ir seksualumą kaip klaidingą, konkrečiai – tos pačios lyties porų laiminimą. „Dabarties skilimai anglikonų bendrijoje sukelti didžiulio nuokrypio nuo Viešpaties Jėzaus Kristaus Evangelijos“, – rašoma pareiškime, priimtame plačiame susirinkime Ruandos sostinėje. Semas Olberis, ordinuotas Anglijos bažnyčioje, mums, krikščionims Šiaurėje, padeda neatsilikti nuo pagrindinės krikščionybės srovės, ištikimos Dievo žodžiui, kurios laikomasi Afrikoje ir Azijoje.
Holger Lahayne,
Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios katechetas






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Pagaliau! Labai laukiau šios knygos lietuvių kalba. Aiškiai, jautriai, pagarbiai, o svarbiausia – bibliškai apie krikščionišką požiūrį į homoseksualumą. Be to, iš autoriaus, kuris pats kasdien patiria, ką reiškia jausti potraukį tos pačios lyties asmenims.
Artūras Pučkovas,
Kauno Gerosios Naujienos baptistų bažnyčios pastorius






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Semo Olberio knygos „Ar Dievas homofobas?“ vertimas į lietuvių kalbą pasirodo pačiu laiku. Autorius surinko visas Senojo ir Naujojo Testamento vietas, susijusias su šia tema, o jos atskleidžia tai, kad mūsų seksualumas nėra pagrindinis mūsų žmogiškos tapatybės požymis. Biblijos ištraukos padės krikščionims geriau suprasti, kaip Dievas vertina homoseksualius santykius. Šiandien ne vienam krikščioniui iškyla klausimas, kaip reaguoti, kai į bažnyčios bendruomenes ateina homoseksualios poros; kokia turėtų būti tokių asmenų sielovada. Manau, kad kiekvienas nuoširdus skaitytojas čia ras atsakymus į šiuos ir kitus svarbius klausimus, iškylančius tiek artimoje aplinkoje, tiek ir bažnytinės sielovados srityje. Belieka palinkėti malonaus skaitymo ir pritaikyti šią knygą praktiškai.
doc. dr. Vaidotas A. Vaičaitis,
Ateitininkų sendraugių sąjunga






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ši knyga yra puikus palydovas krikščionių bendruomenei, kuri nori likti ištikima Šventojo Rašto tiesai apie homoseksualius santykius ir sekti Jėzaus pavyzdžiu būti geriausiais nusidėjėlių draugais.
Saulius Karosas,
vyresnysis Miesto bažnyčios pastorius






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Knyga vertinga tuo, kad parašyta iš homoseksualų potraukį patiriančio evangeliko perspektyvos. Taigi, tai ne teorinis svarstymas, o gyva krikščioniško gyvenimo patirtis. Be tradicinės teologinės aptarties, autorius su skaitytoju dalinasi tuo, su kokiais iššūkiais susiduria tokių potraukių turintys tikintieji, pateikia naudingų patarimų sielovadininkams.
kun. Gintaras Sungaila,
Ortodoksų Bažnyčios dvasininkas, tinklalapio ortodoksas.lt kūrėjas






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Koks Biblijos požiūris į homoseksualumą? Ar potraukis tos pačios lyties asmenims – nuodėmė? Ar homoseksualūs santykiai priimtini, jei remiasi atsidavimu ir ištikimybe? Ar krikščionims dera dalyvauti tos pačios lyties asmenų vestuvėse? Knygoje į šiuos ir panašius klausimus atsako Semas Olberis – pastorius, apologetas ir, kaip pats prisistato, žmogus, jaučiantis potraukį tos pačios lyties asmenims. Knygą galima laikyti trumpu, bet informatyviu įvadu į homoseksualumo vertinimą krikščionybės požiūriu. Ypač vertingas autoriaus asmeninis liudijimas ir patarimai krikščionims, bendraujantiems su potraukį tai pačiai lyčiai patiriančiais asmenimis.
doc. dr. Benas Ulevičius,
VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Negaliu suprasti, kodėl anksčiau neturėjome tokios knygos, bet būtent tokios mums ir reikia. Olberis parašė puikią knygą, kurią galima dovanoti skeptikams ir dvejojantiems tikintiesiems. Knygos tonas taikus, turinys solidus, o apimtis nedidelė. Jis aptaria svarbiausias Šventojo Rašto eilutes ir protingai, bet trumpai ir viltingai atsako į dažnai iškylančius klausimus bei prieštaravimus. Ateityje dažnai rekomenduosiu šią knygą.
Kevinas Dejangas (Kevin DeYoung),
pastorius, autorius ir Gospel Coalition tinklaraštininkas






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Empatiška ir išmintinga, pamokanti ir aiški, teikianti vilties ir geranoriška – ši Semo Olberio knyga nagrinėja labai sudėtingą temą. Ją būtų naudinga perskaityti kone kiekvienam.
Markas Deveris (Mark Dever),
Kapitolijaus kalvos baptistų bažnyčios pastorius






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Evangelija yra Geroji Naujiena ir homoseksualams. Evangelija apibūdina mus ne pagal patiriamas pagundas, bet pagal Kristaus teisumą. Šioje knygoje išdėstyti bibliniai argumentai, autorius puikiai perteikia Evangelijos kvietimą atgailauti ir siūlomą gailestingumą. Perskaitykite šią knygą ir pagalvokite apie tai, kad Dievas kviečia jus žodžiais ir darbais mylėti visus jus supančius žmones.
Raselas D. Mūras (Russell D. Moore),
Pietų baptistų konvencijos Etikos ir religinės laisvės komisijos pirmininkas






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Semas rašo su nuoširdžia ganytojo šiluma, remdamasis savo asmenine patirtimi. Jis įtikinamai argumentuoja, kad Dievas toli gražu nėra priešiškas homoseksualams, bet myli tuos, kurie patiria potraukį tos pačios lyties asmenims, ir apie tai, kad Evangelija yra gera žinia ir mums.
Džonatanas Beris (Jonathan Berry),
True Freedom Trust direktorius






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

„Ar Dievas homofobas?“ – išties nuostabi knyga. Semo humaniškumas jaučiamas kiekviename puslapyje; jo silpnumo supratimas persmelkia visą knygą; užuojauta patiriantiems tai, su kuo jis pats susiduria kiekvieną dieną, giliai jaudina. Ši knyga galėtų būti puikus vadovas ganytojams ir bendruomenių vyresniesiems, turint omenyje, kad pats klausimo aktualumas neblėsta – priešingai, jis tampa vis svarbesnis.
Karlas R. Trumanas (Carl R. Trueman),
Vestminsterio teologijos seminarijos istorinės teologijos
ir Bažnyčios istorijos profesorius






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tai labai svarbi knyga, kupina Evangelijos išminties.
Alas Moleris (Al Mohler),
Pietų baptistų teologijos seminarijos prezidentas






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

NUOSTABI KNYGA! Trumpa, aiški, maloni, skatinanti supratingumą... Šią knygą reikia kuo plačiau išplatinti.
Džonatanas Lymanas (Jonathan Leeman),
9Marks redakcijos direktorius, tinklaraštininkas ir autorius






<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ši trumpa nedidukė knygelė yra išskirtinė. Semas Olberis rūpestingai bendrauja su žmonėmis, išmintingai nagrinėja Šventojo Rašto eilutes ir jautriai gvildena problemas, o rezultatas – nepaprastai naudinga knyga apie bene sudėtingiausią problemą, su kuria šiandien susiduria Vakarų krikščionys. Labai rekomenduoju.
Endrius Vilsonas (Andrew Wilson),
pastorius ir tinklaraščio thinktheology.co.uk autorius






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Šią knygą turėtų perskaityti kiekvienas bažnyčios tarnautojas, o mes turime stengtis, kad ji pasiektų kuo daugiau mūsų bendruomenės narių.
Polas Levis (Paul Levy),
tinklaraštis Reformation 21

Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Tada prisijunkite arba atkurkite slaptažodį